Toernooi Grand Prix Luxemburg

Op 19 en 20 juli was er in Luxemburg nog een toernooi, de Grand Prix van Luxemburg. Hier deden we aan mee met 7 spelers en 2 gast spelers. We vertrokken op vrijdag naar Hollenfels om daar te overnachten voor dit weekend. Op zaterdag begon het toernooi om 9.30 uur met het dubbel. Hier in vielen we gelijk in de prijzen Benjamin en zijn partner Parr kwamen in de halve finale. Maar Eric en Stephan haalde de finale en hier was de tegenstander gewoon te sterk, dus een 2e plaats.

Bij de groep Onder-21 hadden we 3 spelers. Eric en Stephan kwamen niet door de poule heen. Matthijs kwam in de finale, alleen was Paul Freitag ook te sterk voor Matthijs dus een mooie 2e plaats.

Bij de kadetten waren we met 7 deelnemers. Romy, Nanette, Jeremie en Benjamin kwamen niet door de poule heen. Marijn kwam wel zijn poule door maar in de kwart finale was de tegenstander te sterk. Ook voor Rino was de tegenstander te sterk. Maar dat was ook geen schande dat je daar van verliest want dit was B. Duda. Deze speler had in Hasselt nog het enkel bij de kaddetten gewonnen. Laurens kwam tot de halve finale en verloor van Ebbenhard uit Duitsland.

Dan de pupillen. Hier kwamen 4 van onze spelers uit. Alleen Benjamin kwam niet door de poule heen, maar voor Romy, en Nanette was het na de poule ook afgelopen. Laurens was in vorm en won het toernooi. In dit toernooi deden ook de nummer 3 van Frankrijk mee tot 11 jaar en een goede speler uit Belgie, die ook bij zijn leeftijd tot de top van Belgie behoort.

Tussen al deze toernooien was er ook een veteraan die meedeed aan het toernooi. Ad kwam helaas niet door de poule heen maar heeft best wel goed gespeeld.

Bij de junioren kwamen 5 spelers uit en hier kwamen we niet in de prijzen. Dus konden we rond 19.30 uur weer richting Hollenfels na een stop bij de Mac in Luxemburg.

Op zondag waren we weer aanwezig nu voor het senioren toernooi. Het toernooi begon met heren 2 dit was voor wie er mee deden allemaal net te hoog. zo kwamen ze niet verder dan de tweede ronde. Heren 4 was ook aan de beurt om te spelen en is voor onze spelers nodig om ervaring op te doen. Dus hebben ze hopelijk veel kunnen leren in de paar wedstrijden die ze tegen senioren hebben mochten spelen.

Dames 2, hier hadden we 2 troeven Nanette en Romy. Nannette kwam tot de halve finale en Romy haalde de finale en won zelfs het toernooi. In het Mix dubbel en dubbel heren kwamen we niet ver Bij het dames dubbel wel weer want ze haalde een mooie 3e plaats dus weer prijs.

Heren 3 daar hadden we eigenlijk vandaag op in gezet. Zeker Matthijs, Eric, Rino en Laurens moesten toch kans maken om ver te komen. Eric trof het niet en in de eerste wedstrijd ging hij onderuit tegen een goede tegenstander. Rino verloor in de 8e finale van een bekende van ons. we hebben hem ook in al die jaren een bijnaam gegeven. En als je van bollie verliest is dat niet slecht, want om van hem te winnen moet je vaker tegen hem spelen. Matthijs kwam in de kwartfinale Laurens tegen en in 5 sets verloor Matthijs. maar het was een goede wedstrijd. nadat Laurens de halve finale ook had gewonnen kwam hij in de finale tegen Tim Langkammerer uit Duitsland in een goede en leuke finale en wat fouten van Tim won Laurens ook heren 3.

Dan Dames 1 ook hier deden we aan mee En de dames lieten weer van zich spreken door de halve finale te halen. Bij de prijs uitreiking hier van vroeg de toernooi leiding of Nanette wel zin had om haar prijs op te komen halen want ze was al zo vaak naar het podium geweest dat ze haar nu wel kende. Hier krijgen de dames 25 euro voor de 3e plaats Rond 7 uur vertrokken we weer richting Rijswijk, met wagens vol met prijzen.