Sjoerd en Gwen naar finale meerkampen

Zondag 12 februari was het zover. In Zwolle (zonder dollen) waren de halve finales meerkampen. We waren met 5 kandidaten aanwezig; huurling Han, Nanette, Marnix, Sjoerd en Gwen. Hoeveel zouden er doorkomen?

Bij de jongens junioren gingen er maar twee van de zes spelers door naar de finale. Voor Han dus een zware opgave. Je kon zien dat Han wel mee kon, maar hij moet nog wel moet leren in een hoger tempo te spelen. De een na laatste wedstrijd verloor hij in de vijfde game met 11 -9 en de laatste wedstrijd won hij echter ook nog. Dus toch een mooi resultaat.

Nanette was in een zware poule bij de meisjes pupillen was ingedeeld. Ze begon heel goed tegen Jasminka Oey en stond zelfs 6 – 0 voor in de derde game. Nu alleen nog leren door te gaan. Ook haar tweede wedstrijd tegen Demelsa Basie was van een goed nivo. Dus als je zo door gaat Nanette dan komt het volgend seizoen allemaal wel weer goed en dan haal je de finale wel.

Marnix had op papier bij de jongens welpen zeker een kans en ook op de dag zelf bleken er mogelijkheden te liggen om er bij te zijn in juni. Maar hier en daar werden er dure punten gemorst. Dus net geen finaleplek voor Marnix, maar hij stond zeker niet slecht te spelen. Dat biedt wellicht uitzicht op een stunt in Helmond bij de NK-B.

Onze kleine man Sjoerd startte prima, maar liet wel een steek vallen in zijn partij tegen David Gribnau na een 2-0 voorsprong. Zijn laatste partij was van cruciaal belang; bij winst een 3e plek en door naar de finale. Zijn tegenstander was net zo klein als Sjoerd, maar hij wist in de eerste twee games met goede spin- en geplaatste ballen Sjoerd uit zijn humeur te krijgen. Na een indringend gesprek vanaf de bank (als je wil winnen, moet je jezelf onder controle houden en zelf gaan spinnen!). Even ademhalen, rustig worden…en dan gaan voor alles of niets! In de 3e game gebeurde het wonder. Sjoerd werd rustig, begon weer zuivere spinballen te spelen…en zijn tegenstander reageerde door op zichzelf te gaan mopperen! Ja hoor, het spel kantelde volledig. Nu was Sjoerd, die zijn tegenstander op de kant zette. 3-2 winst en door naar de finale!

Gwen startte als favoriet in haar poule bij de meisjes welpen. Ze liet zien dat ze bij de top van Nederland hoort. Zonder veel energie te verliezen, waren de eerste 4 tegenstanders al snel overwonnen met sterke services en scherp geplaatste backspin-balletjes. Slechts in haar laatste partij kreeg ze wat meer moeite. Na het verlies van de 1e game begon ze evenwel weer wat actiever te spelen, waardoor ook deze wedstrijd met 3-1 werd gewonnen. In 5 wedstrijden maar 2 games verliezen dat zegt genoeg. Dik eerste en nu nog hard doorgaan voor de finale!

Sjoerd en Gwen: nog een paar maanden hard achter de tafel werken en dan mogen jullie knallen in juni bij de top 12!
Remco/Ronald