Nederlandse Kampioenschappen B in Helmond

Op zaterdag 22 april was het NK B in Helmond. We gingen met 8 spelers hier heen. Van deze 8 kwamen er maar liefst 6 in de hoofdronde. Alleen Tessel en Micha kwamen in de troostronde.

De 6 in de hoofdronde:
Bij de junioren kon Ernst zijn vorm van Pijnacker niet mee nemen naar Helmond, want hij verloor in de eerste ronde van iemand waarvan hij maandag nog met 3-1 had gewonnen.
Max speelde in de poule zeer goed, maar kon zijn nivo niet volhouden tegen een bekende uit de afdeling. Het ging niet echt lekker en als je dan ook nog keertje met je batje gooit dan heb je al verloren.
Matthijs heeft zijn vorm weer een beetje terug gevonden. In de poule werd hij tweede (het maximaal haalbare resultaat), maar in de volgende ronde kwam hij nog net te kort in vijven en was de derde speler die er in de eerste ronde er uit ging.

Sjoerd kwam met goed verzorgd spel in de hoofdronde, maar trof hier Hugo van Combat, die bij ons op de training meedoet. In een spannende vijf setter kwam Sjoerd net iets te kort.
Dan Colin. Hij had de vorm van Dalfsen (halve finales meerkampen) niet meegenomen. In de poule kwam hij met geluk en net iets meer ervaring ook op plaats 1. In de volgende ronde kwam hij door niet goed spel in een vijf setter terecht, toen vervolgens een punt werd gepikt en de leiding de wedstrijd ook bepaalde was Colin even van slag en kon de tegenstander met 11-9 de wedstrijd naar zich toe trekken.
Maar nu iemand die de eerste ronde wel door kwam. Rick Kok werd als een kanshebber getipt. In de poule liet hij nog weinig zien en de eerste wedstrijd werd er gewonnen, maar verder dan dit kwam hij niet.

Dan maar kijken in het troosttoernooi. Hier liet Tessel wel zien dat ze er heel erg snel aankomt, maar ze komt nog net iets tekort. Maar je hebt heel goed gespeeld!

En last but not least. Micha had weer zijn batje laten spreken. Door heel weining trainingsuren kwam Micha wat vastheid tekort. Maar een kwart finale in de troostronde is mooi om op terug te kijken. Ronald