Lijmen met vluchtige stoffen niet toegestaan

Lijmen in 2008, wat mag er nu wel en wat mag niet? Per 1 januari mag er alleen gelijmd worden met lijm op waterbasis. Deze lijm is goedgekeurd en is gewoon te koop bij Vrocosport.

Wat mag er nu niet? Per 15 september mag je al niet meer binnen plakken. Dit geldt voor trainingen en wedstrijden!

Eigenwijs? Zoals bij iedere regel heb je een aantal mensen die toch te eigenwijs zijn om deze te volgen. Zo mag je niet door rood licht rijden of lopen, maar we doen het toch. Nu ook bij het lijmen zijn we eigenwijs, en wat zijn dan de gevolgen.

Als je zo eigenwijs wilt zijn om met een afgekeurde lijm te plakken, dan loop je een risico. En jij niet alleen, ook je team. Wat gebeurt er als er een keer gecontroleerd wordt en bij de test blijkt dat je verkeerde lijm gebruikt? Dan mag je niet spelen bij de competitie. Het kan dus zo zijn dat je 2,5 uur in de auto zit voor een wedstrijd en na controle niet mag spelen. Ook niet met een ander batje! Dan laat je je team zwaar in de steek want die spelen dan maar met ze tweeen, en jij mag niet mee doen.

En omdat ons eerste jeugdteam in de kampioenspoule uitkomt, is er een grote kans dat er een controle komt. Op dat moment worden niet alleen de batjes van de teams uit de kampioenspoule gecontroleerd, maar ook van de andere teams die dan in de zaal aanwezig zijn!

Dus het gebruik van lijmen met vluchtige stoffen is niet toegestaan.

Ronald