Junioren 1 speelt weer landelijk A!

Na de overwinning op de koploper Tempo Team vorige week had junioren 1 weer een kleine kans om te promoveren naar Landelijk A. Er moest dan met minimaal 8-2 gewonnen worden in Den Bosch van de nr.4 Never Despair. Met twee coaches (Arnoud en Stephen) en moeder Leny als extra morele steun ook aanwezig, begon Harmen bloednerveus aan de 1e wedstrijd. Na de 1e game verloren te hebben (dit zou nog vaak gebeuren) kwam hij in zijn spel en won de 1e wedstrijd. Matthijs was als taktische zet daarna tegen de kopman van de tegenpartij ingezet. Na 5 zwaarbevochten games stond het 9-9 en was de spanning om te snijden. Matthijs drukte door en won: 2-0. Maurice wist wat er van hem verwacht werd en maakte er 3-0 van tegen de 3e man. Daarna het belangrijke dubbel Maurice en Harmen die onverwacht veel moeite hadden om in hun spel te komen. Na vorige week nog mooi gewonnen te hebben, konden ze nu niet doordrukken en gingen er in 4 games af: 3-1.

Nu werd het pas echt spannend want er mocht nog maar 1 keer verloren worden en de kopman van de tegenstanders had er nog 2 te spelen. Harmen kreeg de 1e game geen vat op hem, maar begon daarna weer beter te spelen en liet in de volgende 3 games zien dat hij erg goed onder druk kon spelen: 4-1. Hierna wonnen Matthijs en Maurice ook hun 2e partij waarbij de 1e de zenuwen van de anderen flink op de proef stelde door er weer een 5-gamer van te maken: 6-1. De volgende was Maurice tegen hun kopman. Ook dit werd een thriller die naar 9 in de 5e ging. Maurice rechtte zijn rug en maakte het koel af: 7-1. Hierdoor was het gewenste resultaat heel erg dichtbij maar het moest nog wel gepakt worden. Harmen rekte het drama nog even en verloor weer de 1e game. Daarna was het echter genoeg geweest en liet hij zijn tegenstander de volgende 3 games erg weinig kans meer.

Dolle vreugde, de felbegeerde 2e plaats, die recht geeft op promotie naar landelijk A was bereikt. Om het helemaal mooi af te maken won Matthijs ook nog zijn laatste wedstrijd. Daarna werd er nog een kleine receptie gehouden in Bleiswijk voor ouders, vrienden, trainers en bekenden. Vooral ook voor Combat is dit een nieuwe mijlpaal omdat dit het eerste (combinatie)team is dat landelijk A heeft gehaald. Met dank ook aan Micha en Max die beide 5 punten in eerdere wedstrijden hadden bijgedragen en met dank ook aan trainer/coach Ronald. Arnoud