Gwen pakt 2e prijs dubbel bij NK A

Op zondag 23-04-06 waren in Helmond de A-spelers aan de beurt. Romy en Gwen waren onze troeven. De dag begon met de dubbels. Na een onrustig begin met veel foute services van beide kanten wisten Romy en Ariana (Docos uit Leiden) de winst toch te pakken met 3-1. Direct hierna moesten ze in de halve finale aantreden tegen het favoriete dubbel (Yasminka Oei/Nicky Eerland). De start was perfect en de 1e twee games werden gewonnen, maar toen sloeg de wedstrijd om. Helaas met 2-3 verloren.

Gwen en haar partner Manoek (Remerij/DTK uit Emmen) hadden geluk. Door hun plaatsing als nr.2 hadden ze een bye in de 1e ronde. Ze startten dus gelijk in de halve finale. Ook zij begonnen weer onrustig aan de wedstrijd. De 1e game werd onnodig verloren. Game 2 en 3 werden vervolgens redelijk makkelijk binnengehengeld. In de 4e game werden wellicht door de druk weer iets teveel foutjes gemaakt. De 5e game ging gelijk op. Op 9-9 kon Gwen twee goede servicereturns plaatsen en….op naar de finale (om 4 uur in de middag!).

In het enkeltournooi konden Romy en Gwen geen potten breken. Ook tegenstandsters, die in het recente verleden aan de kant waren gezet, bleken nu gewoon scherper. Romy is nog dicht bij plaatsing geweest, maar het viel in de beslissende games net de verkeerde kant op. Gwen speelde haar beste partij tegen de latere winnares (Yasminka Oei). Maar net aan verloren in 4 games, terwijl een klein jaartje geleden ze geen schijn van kans had.

Conclusie van het enkeltoernooi is dat Romy en Gwen echt niet ver van de top zitten, maar zich nog op een aantal punten moeten verbeteren, zoals je eerste wedstrijd goed starten, goed bewegen achter de tafel en de bekende 2e bal goed verwerken.

Na een aantal uren gedwongen rust kon Gwen beginnen aan de dubbelfinale. Een belevenis op zich zo’n groot centrecourt. De start was goed. 6-0 voor in de 1e game, maar toen kwamen de foutjes (9-11). In de 2e game weinig kans (3-11). In de 3e game steeds een kleine voorsprong, maar uiteindelijk waren Yasminka Oei/Nicky Eerland toch te sterk (11-7). Een leerzame dag met toch nog een prijs. Remco