Clubkampioenschappen Jeugd

Het einde van het seizoen is bijna in zicht dus dan is het in Rijswijk tijd voor de clubkampioenschappen jeugd. Op tafel 5 werd er gespeeld met beginners. In deze vijfkamp was Oscar de beste en werd Laurens tweede, maar Chantal, Rahwis en Stuart lieten zien dat ze eigenlijk geen beginners meer zijn.


Op tafel 3 en 4 gingen de pupillen/welpen aan de slag. In twee poule’ s van 5 was er een felle strijd wie er bij de eerste twee kon komen> De halve finale werd gehaald door Romy,Marijn, Rick en Colin. Van deze vier bleven er nog 2 over voor de finale; Marijn en Colin.Toen liet Colin toch nog zien dat hij talent heeft, want hij won de finale en ging met een grote beker trots naar huis toe.


Bij de junioren/kadetten was bijna iedereen er. Alleen Ernst melde zich af wegens een optreden van zijn koor, maar de nieuwe aanwinsten waren wel van de partij. Baltha was vrijdag al naar Nederland gekomen om zich goed voor te bereiden. ook Marcel kwam speciaal uit Woerden voor dit toernooitje en dus waren er sterke spelers aanwezig. In de poule op tafel 1 waren Han en Marcel de twee die de halve finale haalde,en op tafel 2 waren het Matthijs en Baltha. In de halve finale lieten ze zien, dat deze spelers niets voor elkaar onder doen en er moest alles uit de kast worden gehaald om te zien wie er in de finale mocht staan. Zo won Han in vijven van zijn nieuwe teamgenoot Baltha en pakte Matthijs met heel veel moeite de winst tegen Marcel. in de finale liet Mattijs zien dat hij dit jaar graag ook een toernooi op zijn naam wilde hebben en ook die mooie beker naar huis wilde nemen, want Han kreeg het spel van Matthijs niet onder controle. Matthijs werd zo hij voor het eerst in zijn loopbaan clubkampioen van de jeugd bij Steeds Hoger/TSB!!!


Op deze dag doen we ook nog andere dingen; zo worden dankzij de bloemen geschonken door Arlisa Flowershop mensen bedankt voor hun inzet die ze dit jaar hebben gedaan voor de club. Maar ook wordt er afscheid genomen van spelers die vertrekken… en nu wil iedereen wel weten wie er bij ons vertrokken is. Max Hikke en Jelle Scheurs hebben besloten ons te verlaten. Deze heren willen we nog bedanken voor hun inzet achter de tafel en wensen ze veel speelplezier toe bij Nieuwkoop en Docos.
Ronald